Названий кращий спосіб профілактики раку
Категорія
Світ
Дата публікації

Названий кращий спосіб профілактики раку

Названий кращий спосіб профілактики раку
Джерело:  online.ua

Кращим способом профілактики раку є відмова від паління, з яким пов'язано більше третини всіх видів онкозахворювань.

Про це повідомив глава Німецького науково-дослідного онкологічного центру в Гейдельберзі, професор Міхаель Бауманн, передає ONLINE.UA з посиланням на західні ЗМІ.

4 лютого, в день боротьби проти раку, професор Бауманн рекомендує утримуватися від паління, правильно харчуватися і багато рухатися. Саме такий спосіб життя є кращим профілактичним заходом від раку, переконаний фахівець.

Про це раніше неодноразово заявляли і інші онкологи. Зокрема, австралійські вчені стверджують, що кинувши палити, можна запобігти до 40% випадків виникнення раку. При чому вони відзначали, що небезпечним для здоров'я є навіть пасивне паління, яке викликає до 23% всіх смертей від онкозахворювань.

Шведські онкологи також стверджують, що відмова від паління є кращим способом профілактики раку. Вони довели, що чоловіки, які палять, в значній кількості втрачають Y-хромосоми в клітинах крові, що підвищує ризик раку. Вчені пояснюють це тим, що такі дефектні клітини, а це лімфоцити - клітини імунної системи, не можуть ефективно боротися з раковими клітинами. При цьому експерти запевнили, що ризики втрати Y-хромосом виявилися оборотними - у чоловіків, які кинули палити, число дефектних клітин в крові знижується.

Згідно з даними Британського центру дослідження раку, з онкологією на певному етапі життя стикається кожна друга людина. Знизити ризики дозволяє зміна способу життя - відмова від паління, підтримка здорової ваги, зниження споживання алкоголю, використання сонцезахисних кремів, фізична активність, здорове збалансоване харчування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у нього раку прямої і товстої кишки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?