Трамп обрав кандидата на голову Світового банку
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп обрав кандидата на голову Світового банку

Трамп обрав кандидата на голову Світового банку
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп визначився з кандидатом на пост голови Світового банку, якого він представить завтра, 6 лютого, передає ONLINE.UA.

За даними джерел в адміністрації США, вже з понеділка, 4 лютого, звідти направляють звернення до країн-учасниць Всесвітнього банку з проханням підтримати кандидатуру Мелпаса.

Мелпас має замінити вакантну посаду після того, як керівник Світового банку Джим Ен Кім оголосив про відставку. Наразі, з 1 лютого, тимчасово виконуючим обов'язки президента стала головний виконавчий директор, болгарський економіст Крісталіна Георгієва.

Зазначимо, в середині січня повідомлялося, що на пост голови Світового банку розглядали кандидатуру Іванки Трамп. Однак у Білому домі оперативно спростували інформацію про такі наміри дочки президента США. У той же час представник адміністрації Трампа додав, що чиновники з Мінфіну США особисто звернулися до Іванці з проханням допомогти в проведенні виборів глави банку.

Нагадаємо, Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки у 2019 році з 3% до 2,9% на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?