"Знущання над історією": Лавров відзначився новою цинічною заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Знущання над історією": Лавров відзначився новою цинічною заявою щодо України

"Знущання над історією": Лавров відзначився новою цинічною заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Православна церква України нелегітимна "за канонами невтручання держави в церковне життя" і за "канонами православ'я". Про це він сказав, виступаючи в Російсько-Таджицькому слов'янському університеті, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Абсолютно нелегітимне рішення було, за всіма канонами. І за канонами невтручання держави в церковне життя, і за канонами самого православ'я, тому що рішення 1686 року, яке в Константинополі було прийнято - про передачу цієї церкви під егіду Московського патріархату - безвідкличне, досить просто прочитати його", - заявив Лавров.

Одіозний російський дипломат вважає Православну церкву України "знущанням над історією" і спробою "посварити" народи Росії і України.

 "Наруга над історією, переслідування тим самим цілі просто посварити Росію і Україну, відвадити наші народи від того, щоб вони дружили, це, я вважаю, за великим рахунком, злочин (влади України) перед своїми громадянами", - також сказав він.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що висловлювання очільника Кремля щодо подальших планів через створення ПЦУ є дуже тривожними. Однак Україна не дозволить Росії використовувати вірян у своїх іграх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?