Це потрібно знати: в РНБО назвали 6 головних загроз від Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це потрібно знати: в РНБО назвали 6 головних загроз від Росії

Це потрібно знати: в РНБО назвали 6 головних загроз від Росії
Джерело:  ЛІГА.net

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що Україна повинна бути готова як мінімум до шести загроз з боку Росії в 2019 році. Він наголосив, що перша загроза – це військова агресія, передає ONLINE.UA з посиланням на  Ліга.net.

"Це не тільки виснаження нашої країни внаслідок постійних військових провокацій на сході, продовження військової окупації частини Донбасу і Криму. Це і масштабне розгортання військової інфраструктури вздовж нашого кордону з Росією", - розповів Турчинов.

За його словами, якщо Росія провалить спроби відновити контроль над Україною політичним шляхом, вона може перейти до масштабної військової агресії.

"Друга загроза – інформаційна агресія і спроба впливати на політичну архітектуру, на результати політичного вибору українців як за допомогою інформаційних інструментів (ЗМІ, соцмережі тощо), так і шляхом підтримки прямих і прихованих креатур РФ в українській політиці", - заявив секретар РНБО.

Третьою загрозою він називає кіберагресію, четвертою – економічну війну, яка полягає в блокуванні транзиту українських товарів до країн Азії через РФ і блокуванні портів на Азовському морі.

П'ята загроза, за словами Турчинова, енергетична – це спроби Росії зупинити роботу української газотранспортної системи.

"Шоста загроза – терористична, активне використання диверсійно-розвідувальних груп, російської агентури і найманців для терористичних актів, спроби посіяти зневіру, страх, дестабілізувати ситуацію всередині України", - заявив секретар РНБО, зазначивши, що це "далеко не весь перелік".

Раніше ONLINE.UА повідомляв,  чого можна чекати від Путіна в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?