Підемо точно: Порошенко розкрив план України щодо ситуації в Керченській протоці
Категорія
Україна
Дата публікації

Підемо точно: Порошенко розкрив план України щодо ситуації в Керченській протоці

Підемо точно: Порошенко розкрив план України щодо ситуації в Керченській протоці
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко заявив,що Україна буде відстоювати свободу вільного проходу кораблів через Керченську протоку в Азовське море, яке блокує Росія, і готова відправити в регіон своїх спостерігачів. Україна буде вимагати від РФ, аби вона виконувала свої міжнародні зобов'язання, передає ONLINE.UA.

"Ми ніколи не визнаємо факт окупації Керченської протоки, факт окупації Азовського моря. Ми 100% будемо вимагати забезпечення вільного використання відповідно до двосторонніх угод, відповідно до конвенцій ООН про свободу судноплавства", – наголосив він.

Також президент відповів на питання, коли в Керченській протоці з'явиться "український прапор і конвой", глава держави сказав, що Україна планує новий прохід в Азовське море, проте не назвав його термінів.

"Я не буду вам говорити коли, бо підуть лише добровольці. Я не виключаю, що там будуть і журналісти, експерти ОБСЄ. Ми точно підемо, ми точно будемо відстоювати свободу мореплавства", – зазначив Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Чотрному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?