ПЦУ провела перше засідання Синоду: прийняті важливі рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ провела перше засідання Синоду: прийняті важливі рішення

ПЦУ провела перше засідання Синоду: прийняті важливі рішення
Джерело:  online.ua

Глава Православної церкви України митрополит Епіфаній провів перше засідання Синоду, на якому було прийнято ряд важливих рішень. Зокрема, були затверджені титули архієреїв нової церкви, встановлено порядок найменування єпархій в разі, якщо вони дублюються, а також прийнятий типовий статут управління ними, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ПЦУ.

До затвердженого складу Синоду ПЦУ, крім постійних членів - патріарха Філарета, митрополита Макарія та митрополита Симеона, включили ще дев'ятьох митрополитів і архієпископів:

- митрополита Черкаського і Чигиринського Іоанна,
- митрополита Львівського і Сокальського Дмитра,
- архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона,
- архієпископа Донецького і Маріупольског Сергія,
- архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія,
- архієпископа Вишгородського Агапіта,
- архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора,
- єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона,
- архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа.

На першому засіданні Синоду ПЦУ також було вирішено, що патріарх Філарет продовжить керувати Київською єпархією в складі парафій і монастирів Києва, виключаючи Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир.

"З огляду на особливе значення Михайлівського Золотоверхого монастиря м.Києва його намісник архієпископ Вишгородський Агапіт прирівняний в правах до єпархіального архієрея", - йдеться в повідомленні ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 3 лютого в Києві відбулася урочиста інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який тепер офіційно став предстоятелем ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?