Будемо відповідати: в МЗС розповіли, чим ракетний конфлікт США і Росії небезпечний для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо відповідати: в МЗС розповіли, чим ракетний конфлікт США і Росії небезпечний для України

Будемо відповідати: в МЗС розповіли, чим ракетний конфлікт США і Росії небезпечний для України
Джерело:  online.ua

Через припинення дії ракетного договору між США та Росією Україні слід готуватися до нових викликів, щоб гідно відповідати на них.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю телеканалу "Голос Америки", повідомляє ONLINE.UA.

Клімкін переконаний, що після виходу з ДРСМД Росія не буде прагнути до безпеки, а почне торгувати ядерною зброєю і користуватися нею як товаром.

"Звичайно, ми повинні використовувати все для того, щоб себе захистити. Логіка Росії не для захисту Росії. Вона для того, щоб користуватися безпекою як товаром на відповідній біржі. Тому така поведінка Росії призвела до нової логіки - гонці озброєнь", - заявив глава МЗС України.

Клімкін наголосив, що Росія роками свідомо порушувала ракетний договір, що в результаті і призвело до нової гонки озброєнь, так як інші учасники угоди почнуть розміщувати ракети середньої і малої дальності в Європі.

"Україна повинна відповісти на нові виклики гідно. Ми вже маємо потенціал в сфері ракетної зброї. Які ракети потрібні нам, в майбутньому вирішувати будемо ми", - підкреслив Клімкін, відповідаючи на питання про можливість початку виробництва ядерної зброї в Україні.

Нагадаємо, США 2 лютого тимчасово вийшли з двостороннього договору з Росією про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. У відповідь Путін також заявив, що Росія виходить з ДРСМД і починає створювати заборонену зброю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна після виходу з ракетного договору з США пригрозили Заходу зброєю судного дня, яка вже створюється в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?