США переможуть: Трамп голосно погрозив Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США переможуть: Трамп голосно погрозив Росії

США переможуть: Трамп голосно погрозив Росії
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп заявив, що США переможуть в гонці озброєнь Росію. Він упевнений, що якщо не вдасться домовитися про нову ракетну угоду з залученням до неї інших країн, то Америка випередить своїх опонентів за витратами та інноваціями.

Про це Трамп заявив в щорічному зверненні до Конгресу "Про становище в країні", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"У нас дійсно немає вибору. Ми виконували умови договору буква в букву, в той час як Росія тривалий час порушувала його", - пояснив Трамп позицію Вашингтона про вихід з ДРСМД.

Він запропонував укласти новий ракетний договір з Росією, але з залученням Китаю та інших країн. Якщо Москва і Пекін відмовляться від цієї пропозиції, то Трамп запевнив, що США перевершать всіх інших в розробці озброєнь для захисту і відстоювання національних інтересів Америки.

Слід нагадати, що 2 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про вихід Росії з ракетного договору з США, який був укладений ще в 1987 році між главами США і СРСР Рональдом Рейганом та Михайлом Горбачовим. Після цього він відразу ж доручив міністру оборони Сергію Шойгу почати роботу над створенням гіперзвукових ракет наземного базування і наземної версії крилатої ракети "Калібр" протягом двох років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС України Павло Клімкін пояснив, чим небезпечний для країни ракетний конфлікт Росії і США. Він запевнив, що Україна зможе гідно відповісти на всі ядерні загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?