У Путіна зробили гучну заяву про розміщення російських ракет в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зробили гучну заяву про розміщення російських ракет в Білорусі

У Путіна зробили гучну заяву про розміщення російських ракет в Білорусі
Джерело:  online.ua

Росія не планує розміщувати свої ракети на території Білорусі через вихід з ракетного договору з США.

Про це заявив спецпредставник президента РФ з питань торговельно-економічного співробітництва з Білоруссю, посол Михайло Бабич, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Що стосується розміщення ракет на території Білорусі, то це не буде відбуватися, тому що це не потрібно. Діюча конфігурація нашого спільного військової угруповання дозволяє вирішити будь-які військові завдання, виходячи з тих пунктів дислокації, де знаходяться наші засоби удару, не просуваючи їх ні на яку іншу територію", - запевнив Бабич.

У Білорусі при цьому стурбовані тим, що США і Росія вийшли з двостороннього Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. У МЗС Білорусі заявили про побоювання нового витка гонки озброєнь і закликали обидві сторони проявити високу відповідальність за долю світу, як це зробили СРСР і США 30 років тому, для того, щоб попередити дестабілізуючий вплив цього типу озброєнь на безпеку в Євразійському регіоні.

Нагадаємо, США і Росія вийшли їх двостороннього ракетного договору 2 лютого. У Вашингтоні причиною цього назвали порушення Росії, яка роками порушувала угоду. Глава Кремля Володимир Путін відразу ж після виходу РФ з ДРСМД доручив почати розробку гіперзвукових ракет наземного базування і наземної версії крилатої ракети "Калібр".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп голосно погрозив Росії, заявивши про гарантовану перемогу Америки в новій гонці озброєнь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?