"Під загрозою мільйони українців": Супрун вперше прокоментувала рішення суду про її відсторонення
Категорія
Україна
Дата публікації

"Під загрозою мільйони українців": Супрун вперше прокоментувала рішення суду про її відсторонення

"Під загрозою мільйони українців": Супрун вперше прокоментувала рішення суду про її відсторонення
Джерело:  online.ua

В.о. обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун екстрено повернулася з відрядження у зв'язку з рішенням суду про її відсторонення з посади. Вона обурена суддівським свавіллям, підкресливши, що через нього мільйони українців опинилися під загрозою.

Про це Супрун написала на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Зокрема, Супрун зазначила, що через рішення суду про її відсторонення, під загрозою став розподіл життєво важливих препаратів, які готуються до відправки в регіони на складах МОЗ, так як тепер нікому підписати відповідні розпорядження.

"Це вакцини проти кору. Це ліки для онкохворих дітей та дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу або антиретровірусної терапії", - пояснила Супрун.

Також, за словами Супрун, під загрозою зриву опинилися і договори з організаціями, які будуть закуповувати ліки, вакцини за кошти держбюджету 2019 року, оскільки повноваження підписувати такі договори має тільки в.о. міністра. Вона підкреслила, що через зрив термінів постачань тисячі українців залишаться без лікування.

"Мова йде про безпеку, здоров'я і життя мільйонів людей. Я готова підписувати все необхідне", - підкреслила Супрун, наголосивши на важливості відновлення роботи МОЗ у найкоротші терміни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні виступили на підтримку Супрун, підкресливши, що будуть домагатися скасування рішення суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?