Ще одна країна вирішила скоротити залежність від російського газу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна вирішила скоротити залежність від російського газу

Ще одна країна вирішила скоротити залежність від російського газу
Джерело:  online.ua

Болгарія і Греція вирішили побудувати газопровід, щоб транспортувати азербайджанський газ. Вже оголошено тендер на розробку і будівництво газопроводу, який дозволить знизити залежність Болгарії від російського газу, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вартість проекту з будівництва 182-кілометрового газопроводу оцінюється більш ніж в 165 млн доларів. Відзначається, що заявки на тендер вже подали дев'ять компаній, серед яких не тільки болгарські будівельні компанії, а й спільне підприємство компаній Max Streicher (Німеччина) і Terna (Греція), а також консорціум французької Spiecapag, підрозділи Vinci і болгарської Trace Group.

Очікується, що будівництво газопроводу між Грецією і Болгарією почнеться в 2020 році. Через нього буде транспортуватися газ з азербайджанського родовища Шах-Деніз II.

Додамо, на сьогоднішній день Болгарія повністю залежить від російського газу, який вона отримує через українську газотранспортну систему. Також в Москві планують поставляти російський газ до Болгарії через "Турецький потік", який прокладається по дну Чорного моря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уповноважений польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури заявив, що в кінці 2022 року Польща стане остаточно незалежною від постачань газу з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?