"Україна відкинула, а ми - ні": в ЄС нарешті прокоментували новий план щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Україна відкинула, а ми - ні": в ЄС нарешті прокоментували новий план щодо Донбасу

"Україна відкинула, а ми - ні": в ЄС нарешті прокоментували новий план щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Посол Німеччини Ернст Райхель та посол Франції Ізабель Дюмон заявили, що Німеччина та Берлін зацікавилися так званим новим "мирним планом Сайдіка", який раніше відкинула Україна. На їхню думку, документ вартий дискусії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами німецького дипломата, Мартін Сайдік написав цей план за своєю ініціативою і представив його минулого року в рамках зустрічі ОБСЄ в Мілані.

"Ідея цього документа – не замінити "Мінськ", а доповнити його. Основна мета – створити умови для появи на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН і ОБСЄ. І цей документ дійсно містить важливі ідеї, якi стануть у нагодi для дискусії, коли прийде час", – вважає Ернст Райхель.

Його позицію підтримала Ізабель Дюмон, підкресливши, що план "варто вивчити".

"Пропозицію Сайдіка і правда варто вивчити, виходячи з того, що він завжди близько співпрацював з Нормандським форматом і знає всі складнощі процесу врегулювання, передбаченого Мінською угодою", – зазначила посланниця Франції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відкинули "план Сайдика" по Донбасу, заявивши, що він повністю перекреслює Мінські угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?