Нарешті: Рада прийняла історичне рішення щодо вступу України в ЄС та НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Нарешті: Рада прийняла історичне рішення щодо вступу України в ЄС та НАТО

Нарешті: Рада прийняла історичне рішення щодо вступу України в ЄС та НАТО
Джерело:  online.ua

Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський союз та НАТО.За прийняття законопроекту №9037 у цілому на засіданні 7 лютого проголосували 334 депутати, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що прийняття рішення зустріли оплесками.

"Це незворотність нашого європейського вибору, це початок справжньої євроінтеграції. Україна буде в ЄС і НАТО", - заявив після голосування спікер ВР Андрій Парубій.

Президент Петро Порошенко перед голосуванням назвав 7 лютого історичним днем.

"Сьогодні історичний день, коли в Конституції буде закріплено як зовнішньополітичні орієнтири рух України до ЄС і НАТО. НАТО – це про безпеку, не лише про військову, а і про безпеку громадянина, безпеку на вулицях, верховенство права. Зараз у Кремлі дуже уважно спостерігають за діями Верховної Ради. Не дочекаєтесь – не буде у вас радості. І Верховна Рада сьогодні продемонструє єдність, яку демонструє останні 4 роки", - сказав Порошенко.

Зазначимо, що раніше парламентська асамблея Північноатлантичного альянсу закликала країни-члени НАТО підтримати прагнення України і Грузії до вступу в Організацію. У підсумковій декларації весняної сесії НАТО сказано, що Україна та Грузія мають отримати надію на інтеграцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в НАТО визнали Росію відповідальною за порушення прав людини в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?