Президентські вибори 2019: в ЄС пояснили, яким обіцянкам кандидатів не можна вірити
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори 2019: в ЄС пояснили, яким обіцянкам кандидатів не можна вірити

Президентські вибори 2019: в ЄС пояснили, яким обіцянкам кандидатів не можна вірити

Посол Німеччини Ернст Райхель та посол Франції Ізабель Дюмон закликають українців не вірити кандидатам у президенти, які обіцяють швидкий вступ України до Євросоюзу і НАТО, передає ONLINE.UA з посиланнням на "Європейську правду".

За словами німецького посла, швидкий вступ до ЄС або НАТО не є реалістичної перспективою.

"На вас чекає довгий і звивистий шлях. Україні доведеться зробити дуже багато, щоб підготувати саму себе до статусу кандидата на вступ до обох організацій. І якщо хтось із кандидатів каже, що в разі перемоги зможе негайно досягти членства - то це якраз той популізм, про який я казав", - підкреслив дипломат.

Окрім того, він додав, що Україна має "всі причини залишатися амбітною", оскільки Євросоюз – відкритий проект, приєднатись до якого має право будь-яка країна.

Посол Дюмон додала, якщо рішення про бажання членства України у якомусь із союзів є, необхідно зосередитись на реформах.

"У вас немає зобов'язання йти ні в ЄС, ні в НАТО, адже Україна і сама по собі - велика країна. Але якщо ви дійсно вирішили приєднатися до одного чи іншого союзу, якщо це ваше щире бажання - тоді проведення реформ не повинно викликати запитань", - сказала дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA,  букмекери зробили перший прогноз на результати президентських виборів 2019 в Україні. За версією букмекерської компанії "Фаворит", станом на 31 січня головним претендентом на перемогу 31 березня є діючий президент Петро Порошенко — коефіцієнт на його перемогу становить 1,90. На другому місці — Юлія Тимошенко з коефіцієнтом 2,35, замикає трійку шоумен Володимир Зеленський — 4,70.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?