"Ми розчаровані": в ОБСЄ звернулися до України з неочікуваним зауваженням
Категорія
Україна
Дата публікації

"Ми розчаровані": в ОБСЄ звернулися до України з неочікуваним зауваженням

"Ми розчаровані": в ОБСЄ звернулися до України з неочікуваним зауваженням
Джерело:  online.ua

В ОБСЄ заявили, що їх неприємно здивувало рішення України заборонити російським громадянам брати участь в місії зі спостереження за президентськими виборами в Україні 31 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

Директор БДІПЛ Інгбйорг Сольрун Гісладоттір у листі до МЗС висловила глибоке розчарування у зв'язку з прийняттям українським парламентом закону, який закріпив таке обмеження

 "Рішення відмовити у можливості акредитації громадянам однієї держави-учасниці не має прецедентів і суперечить зобов'язанням всіх держав-учасників запрошувати спостерігачів з будь-яких інших держав-учасниць ОБСЄ, які можуть побажати спостерігати за ходом виборів в тій мірі, в якій це дозволено законом", - написала вона.

 Гісладоттір зазначила, що спостерігачі, що направляються для участі в місіях БДІПЛ зі спостереження за виборами, представляють не свої країни, а всю ОБСЄ. Вони зобов'язані дотримуватися методології БДІПЛ зі спостереження за виборами і керуються суворим кодексом поведінки Бюро щодо спостерігачів за виборами, в тому числі залишатися строго неупередженими і жодним чином не втручатися в процес виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МЗС України відреагували на слова спеціального представника Держдепартаменту США Курта Волкера  про те, що Україні слід допустити російських спостерігачів на вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?