Кого ще намагалися вбити "Новічком" російські агенти - шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Кого ще намагалися вбити "Новічком" російські агенти - шокуючі подробиці

Кого ще намагалися вбити "Новічком" російські агенти - шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Авторитетному виданню The Insider вдалося з'ясувати, що третій (поряд з "Петровим" і "Бошировим") учасник замаху в Солсбері, що ховається під ім'ям "Сергій В'ячеславович Федотов", був пов'язаний з іншим отруєнням із застосуванням речовини з родини "Новічка", передає ONLINE.UA.

Зазначається, що мова йде про замах на болгарського підприємця Омеляна Гебрева в квітні 2015 року.

"Своє агентурне ім'я Федотов, як і Чепіга з Мішкіним, отримав в 2010 році і в наступні 8 років активно подорожував по Європі і Середній Азії, найчастіше заздалегідь з'являючись в місцях, де відбувалися важливі політичні події", - сказано в повідомленні.

Російське видання "Фонтанка" раніше звертало увагу на те, що Федотов одночасно з Бошировим і Петровим подорожував спочатку в Прагу в 2014 році, а потім до Британії - під час отруєння Скрипаля.

Як вдалося з'ясувати The Insider і Bellingcat, Федотов також відвідував Болгарію рівно в ті дні, коли там був отруєний місцевий підприємець Омелян Гебрев. Причому - як встановила експертиза - він був отруєний речовиною класу "Новічок".

"24 квітня 2014 "Федотов" прилетів з Москви в курортне болгарське місто Бургас. У нього був зворотний квиток на 30 квітня, але вже ввечері 28-го він опинився в Стамбулі, де терміново купив квиток до Москви. Раніше в цей день підприємець Омелян Гебрев був госпіталізований, після того як втратив свідомість на прийомі, який він влаштовував у Софії. Приблизно в той же час стали погано себе почувати син Гебрева і один з топ-менеджерів його компанії. Усіх трьох госпіталізували з симптомами важкого отруєння", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  один з агентів ГРУ РФ, який брав участь в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, раніше воював в Чечні і Україні. Йдеться про Руслана Боширова, справжнє ім’я якого Анатолій Чепіга. Також не виключається, що він брав участь в операціях з вивезення з України екс-президента Віктора Януковича і в захопленні Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?