Путін готується до повномасштабної війни - експерти повідомили невтішні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готується до повномасштабної війни - експерти повідомили невтішні новини

Путін готується до повномасштабної війни - експерти повідомили невтішні новини
Джерело:  online.ua

Шведське оборонне дослідне агентство FOI повідомляє, що військові навчання Росії стають щораз масштабнішими. Тому, замість участі в дрібних конфліктах Путін тепер готується розпочати широкомасштабну війну у регіоні проти НАТО або проти Китаю, передає ONLINE.UA.

Експертам вдалося дізнатися, що уже 10 років російська армія готується до тривалих регіональних війн з такими противниками як Китай і НАТО.

"Російське міністерство оборони оголосило в 2017 році, що близько 10 тисяч російських солдатів брали участь у стратегічних навчаннях у західній Росії. У 2018 році було зібрано 300 тисяч вояків на відповідні заходи у східних частинах країни. Але цікаві не самі цифри", – розповів заступник директора з досліджень і питань політики безпеки при FOI Йохан Норберг.

Окрім того, інтенсивність російських військових навчань вказує на те, що збройні сили РФ підвищують свою боєздатність, а підрозділи вчать виконувати призначені місії у бойових операціях. РФ протягом останніх десяти років використовувала військову силу в Грузії, Україні та Сирії.

"Росія, очевидно, готова використовувати військові засоби. Тому важливо зрозуміти, як в найгіршому випадку вони можуть бути використані. Про це свідчать військові навчання", - каже Норберг.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, чого можна чекати від Путіна в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?