"Ми повинні діяти": Євросоюз виступив з важливою заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми повинні діяти": Євросоюз виступив з важливою заявою щодо України

"Ми повинні діяти": Євросоюз виступив з важливою заявою щодо України
Джерело:  online.ua

18 країн-членів Європейського союзу заявили, що блок повинен бути "готовим діяти" на підтримку України у випадку, якщо Росія спробує підірвати президентські та парламентські вибори в країні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.

Окрім того, у дискусійному документі під назвою "Збереження України на її європейському шляху" 18 країн також заявляють, що блоку слід "уникати втоми ЄС від України чи втоми України від ЄС".

"Документ, який чиновники ЄС не мали права публічно публікувати, був схвалений представниками Австрії, Бельгії, Великої Британії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Мальти, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та Швеції. Його будуть обговорювати, коли міністри закордонних справ ЄС зберуться в Брюсселі 18 лютого, щоб обговорити політичну ситуацію в Україні перед президентськими виборами", - сказано в повідомленні.

Також в Євросоюзі наголосили, що майбутні вибори будуть "тестом для України: для її демократії, реформ, стійкості та орієнтації. Ключовим інтересом ЄС залишається зберегти Україну на європейському шляху реформ і продовжувати її підтримку".

Як повідомляв ONLINE.UA, посол Німеччини Ернст Райхель та посол Франції Ізабель Дюмон закликають українців не вірити кандидатам у президенти,  які обіцяють швидкий вступ України до Євросоюзу і НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?