У Путіна поскаржилися на шалений тиск з боку США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поскаржилися на шалений тиск з боку США

У Путіна поскаржилися на шалений тиск з боку США
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував намір Франції підтримати зміни Газової директиви ЄС, що може торкнутися проекту "Північний потік - 2". Речник Кремля цинічно зазначив, що Білий дім хоче змусити країни Європи купувати свій дорожчий газ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Окрім того, він додав, що "Північний потік - 2" – це потрібний для Росії і всього Євросоюзу міжнародний проект, який постійно "піддається нападкам третіх країн, точніше - Сполучених Штатів Америки".

"США в даному випадку займають позицію, несумісну з поняттями чесної конкуренції, намагаючись змусити європейських партнерів купувати дорожчий в нинішній кон'юнктурі орієнтовно на 30% газ зі Сполучених Штатів Америки", - заявив Пєсков.

За словами речника Кремля, РФ уважно стежить за розвитком дискусії, яка зараз відбувається у ЄС щодо "Північного потоку-2". Водночас він зазначив, що Москва разом з партнерами продовжує реалізувати проект.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів  Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?