На скільки зростуть зарплати українців в 2019 році - прогноз НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

На скільки зростуть зарплати українців в 2019 році - прогноз НБУ

На скільки зростуть зарплати українців в 2019 році - прогноз НБУ
Джерело:  online.ua

У "Інфляційному звіті" Національного банку прогнозується, що реальні зарплати зростуть на 7% у 2019 році і надалі їх щорічне зростання уповільниться до близько 4%, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"Темпи зростання середньої номінальної заробітної плати уповільнюватимуться (з близько 16% у поточному році до 9% у 2021 році) як за рахунок послаблення відпливу робочої сили в країни ЄС, так і за рахунок зниження темпів конвергенції зарплат", - йдеться у звіті.

За словами представників НБУ, усе ще високий рівень безробіття (8,5 – 8,7%) на прогнозному горизонті обумовлюватиметься повільними темпами зростання економіки на тлі жорсткої монетарної та фіскальної політики.

"Уповільнення міграційних процесів та вирівнювання диспропорцій на ринку праці знижуватимуть тиск на зростання заробітних плат", - вважають в НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  уряд запропонував Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску  в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. З даною заявою виступив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?