Росіян виключать зі списку спостерігачів на виборах в Україні: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіян виключать зі списку спостерігачів на виборах в Україні: що сталося

Росіян виключать зі списку спостерігачів на виборах в Україні: що сталося
Джерело:  interfax.com.ua

Представник Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Томас Раймер повідомив, що двоє росіян будуть виключені зі списку довгострокових спостерігачів на українських виборах у зв'язку з відмовою Києва в їх акредитації, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна" .

Відповідаючи на питання, чи розглядають в ОБСЄ можливість заміни двох росіян, яким відмовили з боку Києва, Раймер сказав:

"Якщо, як це було оголошено українською владою, ці дві людини не будуть акредитовані в якості спостерігачів, то в місії буде 90 довгострокових спостерігачів".

 Окрім того, він додав, що згідно зі стандартною практикою для всіх спостережних місій, Бюро направляє запит 56 країнам-учасницям для виділення спостерігачів на довгострокову місію на президентських виборах в Україні.

"Ми отримали список з 92 кандидатів і передали його владі України, включаючи двох росіян, які там значилися", - додав Раймер.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії  Сергій Лавров стверджує, що Росія отримала офіційне запрошення від ОБСЄ для участі російських спостерігачів в президентських виборах в Україні, які пройдуть 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?