Вчені випадково знайшли "еліксир молодості"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені випадково знайшли "еліксир молодості"

Вчені випадково знайшли "еліксир молодості"
Джерело:  online.ua

Вчені із Браунського університету після тривалих досліджень прийшли до висновку, що в старіючих клітинах, в яких порушується механізм поділу, важливий клас ретротранспозонов, який називають L1, виходить з-під клітинного контролю, передає ONLINE.UA з посиланням на результати дослідження.

Зазначається, що він починає розмножуватися в клітинах, це викликає запальні реакції, які поширюються на сусідні, здорові клітини.

"Вчені перевірили шість різних ліків-інгібіторів, щоб дізнатися, чи можуть вони блокувати активність L1. Препарат від ВІЛ – ламівудин, помітно виділявся в процесі дослідження, завдяки своїй активності і відсутністю побічних ефектів.Ламівудин зменшував активність L1 і придушував прояв секреторного фенотипу, які тотожні зі старінням. У 20-місячних мишей препарат за шість місяців прийому сприяв зникнення ознак втрати жиру і м'язів, а також рубцювання нирок", - сказано в повідомленні.

У майбутньому дослідники планують приступити до клінічних випробувань за участю людей, які страждають від артриту і хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв ONLINE.UA,  регулярне споживання кофеїну знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя). До такого висновку прийшли учені Інституту Циндао в Китаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?