Компроміс досягнуто: Євросоюз прийняв остаточне рішення по "Північному потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Компроміс досягнуто: Євросоюз прийняв остаточне рішення по "Північному потоку-2"

Компроміс досягнуто: Євросоюз прийняв остаточне рішення по "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

Євросоюз не буде перешкоджати будівництву газопроводу "Північний потік-2", через який буде постачатися російський газ в Європу в обхід України. Європейські лідери досягли компромісу, домовившись, що всі рішення щодо цього проекту буде приймати Німеччина.

Про це повідомила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Слід зазначити, що раніше Франція виступала проти "Північного потоку-2", який зробить Європу залежною від російського газу. У Парижі мали намір підтримати зміну законодавства ЄС, яке б ускладнило будівництво газопроводу.

Але тепер європейські лідери погодилися на будівництво "Північного потоку-2". Одною з узгоджених пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, наприклад Росією, ляже на країну, де російський газопровід вперше зустрічається з європейською мережею, тобто на Німеччину.

"Що стосується газової директиви, то ми досягли угоди, і це стало можливим завдяки тому, що Франція і Німеччина тісно співпрацювали", - уточнила Меркель.

Відомо, що Франція і Німеччина врегулювали суперечку навколо "Північного потоку-2" і досягли компромісу щодо внесення поправок до газової директиви Євросоюзу. Після цього була запропонована нова редакція документа, яка не блокує "Північний потік-2". Цей документ вже представили послам країн ЄС в Брюсселі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Меркель запевняла, що Франція і Німеччина не стануть залежними від російського газу через "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?