Суд в Лондоні ухвалив рішення за позовом Порошенко проти ВВС - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд в Лондоні ухвалив рішення за позовом Порошенко проти ВВС - перші подробиці

Суд в Лондоні ухвалив рішення за позовом Порошенко проти ВВС - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Суд в Лондоні ухвалив рішення за позовом Петра Порошенко проти британської корпорації ВВС на користь президента України. Суддя на попередніх слуханнях заявив, що матеріал журналістів носить однобокий характер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на PressGazette.

Нагадаємо, в травні 2018 року ВВС випустила матеріал про те, що Порошенко нібито заплатив не менше 400 тисяч доларів адвокату Трампа Майклу Коену за організацію переговорів з президентом США, які відбулися у 2017 році. У адміністрації українського глави назвали цей матеріал "відвертою брехнею, наклепом і фейком" і висунули вимогу спростувати інформацію. Але в ВВС відмовилися вибачатися і публікувати спростування.

На попередніх слуханнях у Високому суді Лондоні представники ВВС стверджували, що в матеріалах не було ніяких вказівок на те, що Порошенко знав про платіж. Тому матеріал вони не вважають наклепом. Суддя, вислухавши аргументи обох сторін, ухвалив, що ВВС подали свій матеріал і супутні аргументи абсолютно однобоко і що "звичайний розумний глядач/читач" не знайшов би ніяких підстав вважати, ніби Порошенко до цього хабаря непричетний.

Крім того, суддя Нікклін відмовив ВВС в отриманні дозволу на оскарження його рішення.

Адвокати Порошенко пообіцяли найближчим часом прокоментувати рішення суду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про деталі позову Порошенко проти ВВС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?