Помста Москви: окупанти хочуть закрити головний храм ПЦУ в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Помста Москви: окупанти хочуть закрити головний храм ПЦУ в Криму

Помста Москви: окупанти хочуть закрити головний храм ПЦУ в Криму
Джерело:  online.ua

Окупанти Криму вимагають, щоб віряни храму святих Володимира і Ольги в Сімферополі "звільнили приміщення".

Про це повідомив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, передає ONLINE.UA.

Він підкреслив, що єдиному українському православному храму в окупованому Сімферополі загрожує знищення. Зоря допускає, що це Москва мстить за правозахисну діяльність архієпископа Климента.

Слід зазначити, що раніше архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент допускав, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити українським церквам, розташованим на півострові. Тоді він обіцяв, що буде боротися і захищати права української релігійної громади на анексованому півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пообіцяв "захищати" віруючих в Україні. Він заявив, що Росія залишає за собою право реагувати на можливі загрози порушення права на свободу віросповідання в сусідніх країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?