Потрібно натиснути: в США пригрозили Росії потужним ударом
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно натиснути: в США пригрозили Росії потужним ударом

Потрібно натиснути: в США пригрозили Росії потужним ударом
Джерело:  online.ua

США повинні натиснути на Росію і першими завдати удару по ній в декількох регіонах, де Москвою захоплені ключові водні магістралі.

З таким закликом до влади звернувся глава штабу ВМС США Джон Річардсон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Адмірал вважає, що США не тільки повинні готуватися дати відсіч Росії, але і чинити тиск на цю країну через те, що РФ наростила військово-морську присутність у Східному Середземномор'ї.

"Я вважаю, було б чудово, якби ми змогли змусити росіян, наших конкурентів, реагувати на наші перші кроки. Час від часу гра на білій стороні дошки є перевагою. Проявити більше жорсткості потрібно і по відношенню до Китаю", - заявив Річардсон на Атлантичній раді.

Він також підкреслив, що США зараз повинні думати не про потенційну загрозу, а про нові засоби захисту, які в найближчі році будуть встановлені на авіаносці. Це лазери, електромагнітна зброя та радари.

Джерело не виключає, що таким чином Річардсон відреагував на інформацію китайських ЗМІ про випробування балістичної ракети DF-26, дальність польоту якої становить 3,5 тисяс миль, а потужність, за твердженням Пекіна, дозволяє знищити авіаносець.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський глава Дональд Трамп заявив, що США переможуть в гонці озброєнь Росію. Він упевнений, що якщо не вдасться домовитися про нову ракетну угоду з залученням до неї інших країн, то Америка випередить своїх опонентів за витратами та інноваціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?