Сотні російських і китайських шпигунів: дипломатів ЄС попередили про загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Сотні російських і китайських шпигунів: дипломатів ЄС попередили про загрозу

Сотні російських і китайських шпигунів: дипломатів ЄС попередили про загрозу
Джерело:  online.ua

Столиця Бельгії повна шпигунами з Росії і Китаю. Не менш 250 китайських та 200 російських агентів спецслужб працюють в торгових представництвах і посольствах своїх країн в Брюсселі.

Служба внутрішньої безпеки європейської служби зовнішніх зв'язків попередила дипломатів та війсоквих, що працюють в Брюсселі, про загрозу і закликала не проводити переговори в деяких закладах, розташованих в кварталі Євросоюзу, передає ONLINE.UA з посиланням на Die Welt.

"Дипломати, за їх власними даними, були попереджені про вхід в деякі заклади в кварталі Євросоюзу, в тому числі популярний стейк-хаус і кафе в декількох хвилинах ходьби від головної будівлі Європейської комісії та службового будинку EEAS", - повідомляє джерело.

Слід зазначити, що в Брюсселі розміщені штаб-квартира Євросоюзу, офіс НАТО, секретаріат країн Бенілюксу та офіси європейських інституцій. За інформацією EEAS, раніше в бельгійській столиці лідирували за чисельністю російські шпигуни. Вони нерідко виступали в ролі аташе, супроводжуючи дипломатів на прийомах в урядах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нідерландах зі скандалом затримали двох російських шпигунів. Зазначено, що вони намагалися отримати дані з хімічної лабораторії в швейцарському Шпіці, яка розслідує хімічні атаки в Сирії і Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?