У Швеції створили "винищувач-кошмар" для російських СУ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції створили "винищувач-кошмар" для російських СУ

У Швеції створили "винищувач-кошмар" для російських СУ
Джерело:  online.ua

Шведський винищувач Saab Gripen E може перемогти російські літаки серії Су. Цей літак може стати "кошмаром" для російських винищувачів, хоч і не може нести велику частину зброї і не має реальної скритності.

Про створення "винищувача-кошмару" для російських СУ повідомив командувач ВПС Швеції Матс Хельгессон, передає ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Хельгессон підкреслив, що російські винищувачі СУ раніше отримали свого роду легендарний статус за здатність виконувати небезпечні і агресивні трюки в повітрі та перевершувати маневри американських винищувачів. Творці Gripen, за словами командувача ВПС Швеції, розгадали секрет російських СУ і створили апарат, який призначений для їх знищення.

Говорячи про Gripen, Хельгессон підкреслив, що цей винищувач перевершує інші апарати за здібностями вести радіоелектронну війну. Він стверджує, що Gripen здатний глушити радіосигнали і непомітно з'являтися поблизу винищувачів противника.

"Було б справедливо припустити, що Gripen - один з найздібніших електронних бойових винищувачів", - підсумував командувач ВПС Швеції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій. Він підкреслив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війні з Росією або Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?