Незважаючи на рішення Євросоюзу: США мають намір вдарити по "Північному потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Незважаючи на рішення Євросоюзу: США мають намір вдарити по "Північному потоку-2"

Незважаючи на рішення Євросоюзу: США мають намір вдарити по "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

США не підтримують рішення Євросоюзу дозволити будівництво газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України. У Держдепі, як і раніше, вважають, що цей проект представляє геостратегічну загрозу для енергетичного сектора Європи та її національної безпеки, а також завдасть шкоди економічній і стратегічної безпеки України.

Про це заявив представник Держдепу США, коментуючи досягнення компромісу в ЄС по "Північному потоку-2", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Також відомо, що комітет із закордонних справ Конгресу США готується розглянути резолюцію, яка закликає ввести санкції проти трубопроводу "Північний потік-2", щоб заблокувати його будівництво. Також американські сенатори закликають владу США надати допомогу Україні для зміцнення її оборонного потенціалу та "дати рішучу відсіч російській агресії на Чорному морі".

Офіційний Вашингтон продовжує вимагати, щоб Євросоюз і Німеччина зупинили будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". В американському уряді впевнені, що саме зараз настав час для дій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель заявила про досягнутий компроміс в ЄС, який дав "зелене світло" на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?