"Не жартуйте з Кримом": окупанти злякалися ракетних навчань України
Категорія
Світ
Дата публікації

"Не жартуйте з Кримом": окупанти злякалися ракетних навчань України

"Не жартуйте з Кримом": окупанти злякалися ракетних навчань України
Джерело:  online.ua

Україні пора "стримати свій військовий запал" і "не жартувати з Кримом".

Про це заявив так званий "перший віце-спікер парламенту Криму" Юхим Фікс, коментуючи майбутні ракетні стрільби України на кордоні з півостровом, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Фікс вважає "провокацією" рішення Києва провести ракетні навчання з бойовою стрільбою ЗРК Бук-М1, ЗРС С-125, С-300П/ ПО/В1. Він зухвало закликав українську владу "не жартувати з Кримом", інакше буде відповідь від Росії.

"Кожна держава має право проводити навчання збройних сил в межах поставлених перед ними завдань, але те, що вони проводять навчання біля кордонів Росії, біля кордонів Криму, говорить про те, що ці провокатори ніяк не можуть заспокоїтися. Їм пора вже стримати свій військовий порив і спроби спровокувати Росію на відповідні дії", - заявив Фікс.

У той же час російський сенатор Сергій Цеков порівняв прийдешні військові навчання України з "дитячої потіхою". Він вважає, що ніякої реальної загрози для окупованого Криму ці навчання не несуть.

Раніше стало відомо, що в Україні на 2019 рік заплановано проведення чотирьох навчань з бойовою стрільбою з зенітно-ракетних комплексів і зенітно-ракетних систем. Перші ракетні навчання відбудуться в лютому на полігоні "Ягорлик" в Херсонській області поблизу Криму.

"Плануємо провести ще більш масштабні, ніж в минулому році, навчання. Йдеться про бойові стрільби зі зведеними зенітними ракетними полками "Бук-М1" та "С-300П", - повідомляв начальник зенітних ракетних військ України Юрій Ставський, зазначивши, що ці навчання пов'язані з погрозами з боку Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія регулярно запускає в окупованому Криму "Тріумфи" і "Панцирі", готуючись до повітряної атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?