Це може статися: в Чехії зробили гучну заяву про розміщення ракет США
Категорія
Світ
Дата публікації

Це може статися: в Чехії зробили гучну заяву про розміщення ракет США

Це може статися: в Чехії зробили гучну заяву про розміщення ракет США
Джерело:  online.ua

Якщо ситуація в області безпеки в Європі погіршиться в результаті припинення дії ракетного договору між США і Росією, то в Чехії можуть з'явитися американські ракети.

Про це заявив міністр оборони Чехії Лубомір Метнар, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету Pravo.

Глава чеського Міноборони допускає, що питання про розміщення ракет СШа в Чехії можуть підняти вже влітку 2019 року, коли вже закінчиться піврічний період, протягом якого Москва і Вашингтон зможуть відновити дію угоди.

"Не виключаю, що в НАТО можуть початися дебати про розміщення на чеській території елементів американської системи ПРО", - підкреслив Метнар.

Він додав, що поки "розклад сил не змінився", так як загроза безпеці через розрив ДРСМД не зросла. Метнар також висловив жаль з приводу рішення Вашингтона і Москви призупинити свої зобов'язання по ракетному договору.

Нагадаємо, ще на початку 2000-х років США виступали з ініціативою розгортання глобальної системи ПРО в Чехії. Але від цієї ідеї довелося відмовитися через протести чеської громадськості.

Слід додати, що раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявляв, що Північноатлантичний альянс відреагує в разі, якщо Росія не повернеться до виконання ДРСМД. Говорячи про можливість розміщення американських ракет в Європі, він вказав, що там вже перебувають російські SSC-8, здатні нести ядерний заряд, що порушує угоду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава штабу ВМС США звернувся з закликом до влади нанести першими удар по Росії в декількох регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?