По 2 тисячі доларів за підпал храмів УПЦ МП: розкритий ще один шокуючий план спецслужб Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

По 2 тисячі доларів за підпал храмів УПЦ МП: розкритий ще один шокуючий план спецслужб Росії

По 2 тисячі доларів за підпал храмів УПЦ МП: розкритий ще один шокуючий план спецслужб Росії
Джерело:  online.ua

Російські спецслужби придумали новий план по дестабілізації України на ґрунті релігії. Вони вербують людей для підпалів храмів УПЦ МП.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Відомо, що за кожен підпал церковних споруд УПЦ МП російські спецслужби мають намір платити по дві тисячі доларів. Причому переклад грошей після виконання "замовлення" обіцяють перевести з рахунку, відкритого в одному з українських банків.

Співробітникам СБУ вдалося викрити шокуючий план російських спецслужб. Було встановлено, що їх "завдання" для виконавців полягало в наступному: виконавець повинен намалювати один із запропонованих символів і почати зйомку так, щоб було видно момент загоряння. Російським спецслужбам досить тільки 10 секунд відео храму у вогні. Вони підкреслюють, що це повинен бути тільки храм Московського патріархату, а який саме - неважливо.

СБУ вже затримала одного такого виконавця. Однак вербувальна діяльність спецслужб РФ триває досі.

"У зв'язку з цим СБУ закликає громадян бути пильними і в разі отримання подібного роду "замовлень" невідкладно інформувати вітчизняну спецслужбу", - додали в СБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму вимагають, щоб віряни храму святих Володимира і Ольги в Сімферополі "звільнили приміщення". Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря не виключає, що єдиному храму ПЦУ в Сімферополі загрожує знищення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?