Вражаючі кадри: Hubble зробив нові знімки крижаних гігантів
Категорія
Технології
Дата публікації

Вражаючі кадри: Hubble зробив нові знімки крижаних гігантів

Вражаючі кадри: Hubble зробив нові знімки крижаних гігантів
Джерело:  online.ua

Телескопу Hubble вдалося зробити нові вражаючі знімки крижаних гігантів Нептуна та Урану. На кадрах відображені величезна біла хмара, розташоване на північному полюсі Урана, а також великий темний шторм в північній півкулі Нептуна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

Вчені вже прокоментували нові унікальні фото, зроблені телескопом Hubble. Вони вважають, що "полярна шапка" з хмар на Урані стала яскравіше в результаті сезонних змін в атмосферному потоці планети. Вони також звернули увагу, що поруч з "полярною шапкою" на зображенні помітна менш велика яскрава хмара метанового льоду.

На знімку Нептуна видно темний антициклон, що з'явився в південній півкулі планети. Це четвертий антициклон, який спостерігає Hubble. Поруч зі штормом спостерігаються яскраві "хмари-компаньйони", які формуються під час руху вгору повітряного потоку, що зустрічається з вихором, через що починається утворення кристалів метанового льоду. Схожі хмари утворюються і на Землі над горами.

У NASA наголосили, що в останній раз такі близькі знімки Нептуна і Урану отримували тільки в 1986 і 1989 роках, коли повз крижаних гігантів пролітав апарат "Вояджер 2". Але ті знімки не дозволяли вивчати сезонні зміни в атмосфері Урана і Нептуна. Тому дослідники використовують телескоп "Хаббл", знімки якого дозволяють простежити за динамікою атмосферних процесів на цих планетах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше NASA показало нове видовищне відео з Юпітера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?