Росія підготувала відповідь США в Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія підготувала відповідь США в Радбезі ООН

Росія підготувала відповідь США в Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

Росія підготувала резолюцію в Радбез ООН по Венесуелі, який стане відповіддю на документ США, що закликає скасувати результати вибори президента цієї країни в 2018 році. У російській резолюції міститься заклик до врегулювання ситуації в Венесуелі на основі мирних заходів і запуску діалогу між сторонами конфлікту, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відомо, що резолюція США по Венесуелі передбачає проведення нових виборів в боліваріанській республіці. Категорично проти цього документа виступає Росія, яка внесла в нього низку пропозицій, з якими не погодилися США.

Слід зазначити, що Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели, зайнявши позицію США. Але в Євросоюзі рішення прийняти не вдалося - його заблокувала Італія, яка стала єдиною з 28 країн ЄС, що відмовилася від компромісу по Венесуелі.

При цьому лідери Франції, Німеччини, Іспанії та Великої Британії заявили про готовність визнати Гуйдо, якщо Ніколас Мадуро протягом восьми днів не оголосить нові вибори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мадуро пригрозив Трампу новим В'єтнамом, якщо президент США вирішить ввести свої війська до Венесуели.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?