В рази більше, ніж вважалося раніше: стало відомо, скільки у Росії може бути крилатих ракет
Категорія
Світ
Дата публікації

В рази більше, ніж вважалося раніше: стало відомо, скільки у Росії може бути крилатих ракет

В рази більше, ніж вважалося раніше: стало відомо, скільки у Росії може бути крилатих ракет
Джерело:  online.ua

У Росії може бути не менш 64 крилатих ракет 9М729, які можуть нести різні типи боєголовок, включаючи ядерні. Ця кількість в рази більше, ніж вважалося раніше, передає ONLINE.UA з посиланням на німецьку газету Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Джерело вказує, що крилаті ракети в Росії можуть бути розміщені не тільки в Астраханській і Свердловській областях на полігонах Капустін Яр і Камишлові, а також у Шуї та Моздоку (Північна Осетія-Асланія).

Про те, що крилаті ракети 9М729, через які США призупинили дію ДРСМД, можуть бути розгорнуті в Шуї американській владі було відомо ще в минулому році. Про це Вашингтон повідомляв НАТО у другому півріччі 2018 року.

Відзначається, що в кожному з розміщених батальйонів є по чотири пускові установки, кожна з яких може розміщувати по чотири крилаті ракети, здатні нести ядерні боєголовки.

Нагадаємо, російські крилаті ракети 9М729 стали причиною виходу США з ракетного договору з Москвою. У Вашингтоні і НАТО вважають, що ці ракети порушують ДРСМД, так як здатні пролетіти понад 500 км, що суперечить умовам угоди.

Але в Росії це категорично заперечують. Російські військові стверджують, що 9М729 не порушують ДРСМД, так як не можуть подолати 500-кілометрову відстань.

Офіційний Вашингтон вимагає, щоб Росія знищила всі ракети 9М729 протягом півроку, після чого США будуть готові повернутися до своїх зобов'язань по ДРСМД. У Росії не збираються виконувати умови ультиматуму - там пригрозили дзеркальною відповіддю США і вже анонсували початок розробки нових типів ракетних систем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін наказав створити нові гіперзвукові балістичні ракети в Росії в рамках заходів у відповідь на вихід США з ДРСМД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?