Глава Мюнхенської конференції з безпеки розкритикував владу Німеччини за "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Мюнхенської конференції з безпеки розкритикував владу Німеччини за "Північний потік-2"

Глава Мюнхенської конференції з безпеки розкритикував владу Німеччини за "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Німецький дипломат Вольфганг Ішингер, який є головою Мюнхенської конференції з безпеки, звинуватив владу Німеччини в тому, що вона порушують основоположні переконання країни щодо єдиної європейської зовнішньої політики, підтримуючи російський газопровід "Північний потік-2".

Про це він заявив в інтерв'ю в Deutschlandfunk, передає ONLINE.UA.

"Якщо ми хочемо європейської зовнішньої політики, тоді нам також потрібна спільна зовнішня енергетична політика", - пояснив свою позицію глава Мюнхенської конференції.

Ішингер підкреслив, що не можна йти до спільної європейської зовнішньої політики, але при цьому приймати національні рішення, які суперечать їй. Дипломат зазначив, що "Північний потік-2" викликав серйозні суперечки в ЄС, через які ризикує провалитися "на останніх ста метрах марафону".

Голова Мюнхенської конференції з безпеки висловив думку, що урок з спору про "Північний потік-2" повинен полягати в тому, що щось подібне не повинно повторитися в майбутньому. Він висловив надію, що в майбутньому подібні проекти будуть тільки європейськими, а принципи політичної поведінки Німеччини, яка підтримує "Північний потік-2", незважаючи на загрозу європейській безпеці, залишаться передбачуваними і надійними, як і раніше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незважаючи на рішення Євросоюзу, де домовилися припинити спроби заблокувати будівництво російського газопроводу, США мають намір вдарити по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?