"Покайтеся": з Московського патріархату шлють смс з погрозами священикам ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Покайтеся": з Московського патріархату шлють смс з погрозами священикам ПЦУ

"Покайтеся": з Московського патріархату шлють смс з погрозами священикам ПЦУ
Джерело:  online.ua

Ієрарх УПЦ Московського патріархату митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон розсилає житомирським священикам, що перейшли в Православну Церкву України, смс з погрозами і закликом "покаятися".

Про це повідомили в прес-службі Житомирської єпархії Православної церкви України, передає ONLINE.UA.

"Він (Віссаріаон - ред.) розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами і закликами до покаяння. Також митрополит Віссаріон попереджає, що в громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики і люди, які "можуть допомогти покаятися", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що крім смс з погрозами і закликами покаятися, Овруцька єпархія РПЦ проводить агітацію в парафіях, поширюючи листівки провокативного змісту, в яких зазначено, що священику, який перейшов в ПЦУ, заборонено проводити служіння.

Зокрема, під такий тиск Віссаріона потрапив ієрей Владислав Сєнік, який недавно перейшов в ПЦУ з РПЦ. Тиск з боку митрополита Віссаріона чиниться також на релігійні громади смт Гранітне, села Маклаєвка, села Федорівка Малинського району та інших районів Житомирської області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські спецслужби вербують українців для підпалів храмів УПЦ МП, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні на релігійному ґрунті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?