У НАТО готові відмовитися від ядерної зброї, але за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО готові відмовитися від ядерної зброї, але за однієї умови

У НАТО готові відмовитися від ядерної зброї, але за однієї умови
Джерело:  online.ua

Північноатлантичний альянс відмовиться від ядерної зброї тільки після того, як це зроблять Росія і Китай.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Berliner Morgenpost.

"Мета НАТО - світ без ядерної зброї. Але світ не стане безпечніше, якщо НАТО позбудеться своєї ядерної зброї, в той час як Росія, Китай та інші країни збережуть або розширять свої ядерні арсенали", - заявив Столтенберг.

Раніше він виступав проти початку гонки озброєнь, яка може виникнути після виходу США і Росії з ракетного договору ДРСМД. У той же час Столтенберг виключав, що через ракетний конфлікту в Європі з'явиться більше ядерних озброєнь.

Тоді ж Столтенберг нагадував, що під час холодної війни в Європі були "сотні одиниць ядерної зброї", а також в стані готовності перебували "величезні сили". Але сьогодні ситуація в Європі, за твердженням генсека НАТО, інша - з більш низьким рівнем конфронтації, але високим рівнем непередбачуваності.

Крім цього Столтенберг вказував, що НАТО буде уникати будь-яких небезпечних ситуацій у зв'язку з ракетними стрільбами Росії в Норвезькому морі в зоні, близькій до району навчань альянсу. Самі стрільби він назвав "досить звичайною справою", і висловив надію, що "дії Росії будуть професійні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО збільшує терміни перебування військових кораблів в Чорному морі - з 80 до 120 діб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?