"Росіяни вже на порозі": США закликали Німеччину натиснути на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росіяни вже на порозі": США закликали Німеччину натиснути на Росію

"Росіяни вже на порозі": США закликали Німеччину натиснути на Росію
Джерело:  online.ua

Німеччина повинна збільшити витрати на оборону і застосувати важелі тиску на Росію, так як "росіяни вже на порозі".

Про це заявив посол США в ФРН Річард Гренелл в інтерв'ю Welt am Sonntag, повідомляє ONLINE.UA.

Він підкреслив, що плани Німеччини збільшити до 2024 року витрати на оборону до 1,5% ВВП недостатні. Він нагадав, що НАТО просить збільшити витрати до 2% ВВП через посилення російської загрози.

"США просто нагадують своєму великому союзнику, Німеччині, що зараз не час послаблювати НАТО. Всім повинно бути ясно, що НАТО потребує посилення, коли росіяни вже на порозі", - заявив Гренелл.

Він підкреслив, що у Німеччині є важелі тиску на Росію, якими вже пора скористатися. Посол США в ФРН вважає, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель повинна "приборкати" Путіна через енергетичне питання.

"Уявіть, якщо канцлерка Ангела Меркель встане і скаже: «Через російську поведінку, через те, що посилюється хакерська активність ми не можемо давати вам, Росії, більше впливу, купуючи вашу енергію»", - пояснив Гренелл.

Слід нагадати, що раніше Гренелла піддали різкій критиці в МЗС Німеччини. Там обурилися діями посла США, який розіслав листи німецьким компаніям з погрозами запровадити проти них санкції за участь в будівництві російського газопроводу "Північний потік-2".

У той же час в США не мають наміру міняти свою позицію по "Північному потоку-2". Вашингтон вимагає, щоб ЄС негайно вжив заходів, а також готуює пакет санкцій, щоб зірвати будівництво газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Мюнхенської конференції з безпеки розкритикував владу Німеччини за "Північний потік-2". Німецький дипломат вважає, що Берлін забув про свої принципи, підтримуючи російський проект.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?