"Остудить гарячі голови в США": в Росії знову погрожують зброєю судного дня
Категорія
Світ
Дата публікації

"Остудить гарячі голови в США": в Росії знову погрожують зброєю судного дня

"Остудить гарячі голови в США": в Росії знову погрожують зброєю судного дня
Джерело:  online.ua

Уже влітку 2019 року в Росії почнуться випробування підводного апарату "Посейдон", здатного нести ядерні боєголовки. під час "ходових випробувань" зброю "судного дня" буде вистрілюватися в море зі спеціального берегового стенду, так як штатний носій для нього ще не готовий, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Військовий експерт, капітан першого рангу запасу Василь Дандикін зазначив, що "Посейдон" можна назвати апаратом "судного дня", так як він отримав дуже хороші характеристики.

"Він використовує ядерну енергетичну установку з практично необмеженим радіусом дії. Крім того, його швидкість сягатиме близько 200 км/ч, а це трохи менше відомої російської торпеди "Шквал". При цьому він зможе працювати на такій глибині, на якій не працює ні одна атомний підводний човен ", - заявив експерт.

Експерт упевнений, що "Посейдон" стане стримуючим фактором для Вашингтона і "остудить гарячі голови в США".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії вже пригрозили Заходу зброєю "судного дня", яка успішно пройшла перші випробування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?