Трамп готовий ввести новий "шатдаун" в США: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп готовий ввести новий "шатдаун" в США: що сталося

Трамп готовий ввести новий "шатдаун" в США: що сталося
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп готовий через кілька днів ввести новий "шатдаун" в США, так як в Конгресі не дійшли згоди щодо виділення коштів з бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомив виконуючий обов'язки керівника апарату співробітників Білого дому Мік Малвені, передає ONLINE.UA з посиланням на NBC.

Малвені допускає, що вже в кінці наступного тижня в США знову буде припинена робота федерального уряду.

"Якщо найбільш завзяті демократи в Конгресі візьмуть верх і запропонують Трампу розглянути пакет законів, які не передбачають взагалі ніяких коштів на зведення стіни на кордоні. Хіба він може поставити свій підпис під таким документом? Це неможливо", - категорично заявив Малвені.

Нагадаємо, 25 січня Білий дім і Конгрес США домовилися про тимчасове припинення "шатдауну", який тривав з середини грудня 2018 року і був рекордним в історії країни за тривалістю. Але дія їх угоди закінчується 15 лютого. Якщо до цього моменту не будуть подолані бюджетні суперечки, які стосуються виділення 5,7 млрд доларів з бюджету США на зведення стіни на кордоні з Мексикою, то в країні настане новий "шатдаун".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп не виключає введення в США надзвичайного стану, щоб отримати кошти з бюджету на стіну на кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?