"Ми бачили, що вони зробили": США виступили з резонансною заявою щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми бачили, що вони зробили": США виступили з резонансною заявою щодо РФ

"Ми бачили, що вони зробили": США виступили з резонансною заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Глава Об'єднаного командування збройних сил США у зоні Центральної та Південної Америки Крейг Фаллер заявив, що РФ поводиться, як "поранений, ослаблений ведмідь, який просто кидається" на демократичні інтереси у регіоні. Він додав, що Штати не повинні виключати можливість російської військової присутності у Венесуелі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Фаллер зазначив, що у питанні Венесуели збройні сили Сполучених Штатів фокусуються на "підтримці політичного та дипломатичного рішення".Він не став прямо відповідати на питання, чи розглядається питання відправки до Венесуели миротворчих сил.При цьому адмірал зауважив, що у "недемократичних" країнах регіону - Кубі, Венесуелі та Нікарагуа - спостерігається вплив Росії та Китаю.

"Якщо говорити про Росію, то тут можливо все. Національна оборонна стратегія США звертає увагу на РФ та Китай. Ми вже приділяємо багато уваги, планування та ресурсів відповіді на поставлені завдання", - каже він.

Фаллер додав, що це відмінні ситуації. Китай - це економічна потуга, що посилюється і у них є цілком легітимні економічні та бізнес інтереси у світі. Але при цьому вони не грають за усталеними правилами.

"Натомість Росія - це майже, як поранений, ослаблений ведмідь, який просто кидається, і я не можу пророкувати, що зробить РФ, та і не хочу пророкувати. Ми бачили, що вони зробили, і я думаю, що нам треба бути готовити до того, що може статися у майбутньому", - підкреслив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія підготувала відповідь США в Радбезі ООН по Венесуелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?