Президентські вибори 2019: чого українцям чекати від Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори 2019: чого українцям чекати від Путіна

Президентські вибори 2019: чого українцям чекати від Путіна
Джерело:  apostrophe.ua

Старший британський журналіст та віце-президент Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні Едвард Лукас прогнозує, що Росія використає всі можливі тактики, аби вплинути на вибори в Україні, які відбудуться 31 березня. Що цікаво, навіть російські фахівці не знають, як українці відреагують на такий тиск з боку Володимира Путіна, передає ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

"Кібератаки – це, наприклад, хакерські атаки і витік даних, при яких використовують дуже примітивні техніки, щоб просто закинути інформацію в інформаційне середовище для спотворення громадської думки, щоб заплутати людей",

На його думку, цілком можливий злом обладнання для виборів, аби РФ змогла втрутитися в електронні процеси підрахунку голосів.

"Є і підривні кібератаки, які вражають ключову національну інфраструктуру на виборах, щоб залякати і відвернути людей. У Росії є потенціал на всіх трьох фронтах. Однак, думаю, що Україна має хороший захист", - каже експерт.

Лукас також переконаний, що Путін може вдатись і серйозніших методів впливу.

"Росія може вдатися до економічного, енергетичного ударів, збільшення військового тиску, ймовірно, в Азовському морі. Але проблема для Росії в тому, що вони не знають, як на це відреагують українці. Тобто Росія може тиснути, але не знають напевно, яким буде результат цього тиску", - додав журналіст.

Раніше ONLINE.UА повідомляв,  як Путін відповів на питання про те, як буде виглядати Росія після нього. Він осадив журналіста, заявивши, що не збирається залишати крісло президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?