Супрун назвала причину постійних атак на МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун назвала причину постійних атак на МОЗ

Супрун назвала причину постійних атак на МОЗ
Джерело:  online.ua

Тимчасово відсторонена від виконання обов’язків очільника МОЗ Уляна Супрун заявила, що однією з причин постійних атак проти її команди є трансформація системи закупівель ліків. Вона стверджує, що завдяки співпраці з міжнародними організаціями, "кошти платників податків виділені з бюджету на ліки, більше неможливо красти", передає ONLINE.UA.

"Сьогодні ніхто не може просто закупити препарат від раку в 10 разів дорожче, щоб "розпилити" державний бюджет. Хоча лише в 2014 році МОЗ України тільки так і проводив закупівлі ліків за кошти платників податків. Для осіб, які сиділи біля цієї годівниці роками – це втрачені сотні мільйонів гривень. І вони не можуть змиритися з тим, що "веселі" часи вже не повернути", - каже чиновниця.

Супрун запевняє, що коли у МОЗ прибрали з закупівель корупційну складову, позитивні зміни почали відбуватися дуже швидко.

"Загалом перехід на закупівлі через міжнародні організації дозволили використати на додаткові закупівлі до 39% виділених коштів. Це все – більше життєво важливих ліків, вакцин, стентів та інших медичних виробів, які бережуть здоров’я та життя багатьох-багатьох людей. Доки триватимуть зміни, доступ пацієнтів до лікування розширюватиметься", – додала чиновниця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні виступили на підтримку Супрун, підкресливши, що будуть домагатися скасування рішення суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?