"Хочуть відірвати від нас Білорусь": Росія поскаржилася на Захід
Категорія
Політика
Дата публікації

"Хочуть відірвати від нас Білорусь": Росія поскаржилася на Захід

"Хочуть відірвати від нас Білорусь": Росія поскаржилася на Захід
Джерело:  online.ua

 Захід веде багаторічну роботу по "відриву" Білорусі від Росії з тим, щоб використовувати її як плацдарм для тиску на РФ. З такою неоднозначною заявою виступив посол Москви в Мінську Михайло Бабич, передає ONLINE.UA з посиланням на RT.

Дипломат запевняє, що робота Заходу націлена на те, щоб розірвати "вікові зв'язки" між народами.

"Спочатку посіяти недовіру, потім довести їх до ворожнечі, відірвати цю територію від Росії - в гуманітарному, ідеологічному та економічному плані", - сказав Бабич.

Бабич додав, що Захід має намір надалі використовувати Білорусь як плацдарм для тиску на Росію.

При цьому російський посол зазначив, що Захід не тисне на Білорусь, проте веде "добре сплановану, організовану, системну і багаторічну роботу", виділяючи мільйони доларів і євро через різні НУО в сфері освіти, культури, гуманітарних проектів.

Разом з тим посол зазначив, що позиція президента Білорусі і його народу нібито не дозволить "розіграти український або венесуельський сценарій".

"Протягом 25 років вони доводили конкретними справами, вчинками, результатами роботи, що курс на інтеграцію з Росією, на розширення нашої співпраці в економічній, гуманітарній, мовній сферах - це стратегічний курс Мінська... Звичайно, спроби "пробувати на зуб" (Білорусь - ред) будуть робитися, і в цьому президент Білорусі, безумовно, має рацію. Але сьогодні політичне керівництво цієї країни дуже чітко усвідомлює ризики і докладає необхідних зусиль в цій частині", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко звинуватив Росію в поставках зброї з ОРДЛО в Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?