В НБУ пояснили, скільки триватиме посилення курсу гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ пояснили, скільки триватиме посилення курсу гривні

В НБУ пояснили, скільки триватиме посилення курсу гривні
Джерело:  online.ua

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин пояснює, що головними причинами зміцнення гривні та падіння курсу іноземних валют є рішення Федеральної резервної системи США не підвищувати ключової ставки та падіння світових цін на енергоресурси, передає ONLINE.UA.

В НБУ прогнозують, що таке посилення курсу гривні триватиме щонайбільше до травня-червня.

"Вплив на реалії та перспективи усіх валют у світі, і в тому числі гривні, робить політика ФРС — це аксіома. Про те, що в керівництві Федрезерву зародилися сумніви щодо доцільності продовження жорсткої монетарної політики стало відомо в перші дні року", — зазначив Данилишин.

За його словами, "пауза" у підвищенні ставок ФРС США триватиме приблизно до червня, що створюватиме сприятливі умови для української валюти. Також на курс гривні вплинуло падіння світових цін на енергоресурси, які становлять вагому частину українського імпорту.

"Схоже, ми вступили в період відносно низьких цін на нафту та інші енергоресурси, серед яких для України найважливішим, нарівні з "чорним золотом", є природний газ. Зниження вартості енергосировини пов'язано з надлишком пропозиції на глобальному ринку", — зазначив Данилишин.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?