Топ-10 помилок в дизайні ванної кімнати
Категорія
Культура
Дата публікації

Топ-10 помилок в дизайні ванної кімнати

Топ-10 помилок в дизайні ванної кімнати
Джерело:  online.ua

Навіть досвідчені будівельники часом допускають помилки під час ремонту - що вже казати про людей без спеціальних навичок, які вирішили самостійно «проапгрейдити» своє житло. Андрій Сокрута, дизайнер інтер'єру, керівник студії Andrey Sokruta workshop, розповів ONLINE.UA про найбільш поширені помилки в дизайні ванної кімнати і про те, як їх уникнути.

Мало хто з нас настільки практичний, що спочатку продумує усі технічні характеристики майбутньої ванної кімнати, і тільки потім - естетичну складову. Роздивляючись картинки в інтернеті та в інтер'єрних журналах, ми підхоплюємо красиві і незвичайні ідеї, деякі з яких вражають настільки, що втілити їх у власній ванній хочеться попри все. Але між тим, більшість спокусливих трендів якщо не ризиковані, то як мінімум складні у реалізації, і в спробах повторити стильну картинку з журналу чимало хто зазнав невдачі.

1. Велика ванна в маленькій кімнаті

Ми часто стикаємося з клієнтами, які навідріз відмовляються від душової кабіни і будь що хочуть вмістити велику ванну в скромну площу кімнати. І кожен раз ми закликаємо бути чесними хоча б з собою. Скільки разів на рік ви приймаєте ванну? Коли ви робили це в останній раз? Велика частина «респондентів» в результаті зізнається, що робить це нечасто, і, поклавши руку на серце, не може пообіцяти собі, що після ремонту ситуація зміниться. Тому, коли раз у кілька років виникає бажання відмокнути, краще записатися в салон на гідромасаж, а вдома поставити компактну кабінку і заощадити купу місця.

2. «Клубна» атмосфера

Фото: Andrey Sokruta workshop

Темні стіни і тьмяне світло - приблизно так виглядає середньостатистична вбиральня в клубі або барі. Коли з танцполу ви потрапляєте в таке місце, воно здається затишним, і хочеться повторити щось подібне удома, але тільки уявіть, як буде входити в таку ванну кімнату похмурим ранком після не дуже якісного сну.

3. Сліпуче!

Буває і зворотна ситуація - світла глянсова плитка, доповнена надзвичайно яскравим світлом. Так, під час гоління від вас не втаїться жоден волосок, але відчувати ви себе напевно будете як в операційній. Джерела світла краще розподілити таким чином, щоб яскраве освітлення було тільки в робочих зонах, і ви могли б розслабитися.

4. Папір стерпить?

Фото: Andrey Sokruta workshop

У модних журналах все частіше можна побачити шпалери на стінах ванної - в приміщеннях з хорошою вентиляцією цей варіант здається цілком життєздатним. Одна поправка: шпалери не повинні бути паперовими, якщо ванну використовують за призначенням. Вибирайте міцні вінілові шпалери і спеціальний клей, що підходить для приміщень з підвищеною вологістю.

5. Фарба

Те ж саме стосується фарби. Перспектива просто пофарбувати стіни і не мучитися з плиткою дуже приваблива, але в таких випадках потрібно використовувати вологостійку і антибактеріальну ґрунтовку для стін, а також спеціальну фарбу, стійку до впливу вологи і пари.

6. Маленька острівна ванна

Фото: Andrey Sokruta workshop

Ванна, що не прилягає до стін, виглядає дуже ефектно і відкриває простір для інтер'єрних фантазій. Але, якщо вже ви зважилися на такий крок, майте на увазі, що така «купіль» повинна бути достатньо великою. Миючись в звичайній ванні, ви розхлюпуєте воду тільки з одного боку, якщо немає шторки або загородки; а сидячи в тісній острівній ванні, ви ризикуєте влаштувати невеликий потоп, і навряд чи вам хочеться витирати калюжі після кожного купання.

7. Стеля з гіпсокартону

Якими б хорошими людьми не були ваші сусіди зверху, вони все одно можуть випадково вас затопити, і навіть така гарна рівна стеля з гіпсокартону нічим не допоможе, та й сама напевно зіпсується. А ось неодноразово розкритиковані натяжні стелі стануть практичним рішенням - якщо в них потрапить вода, ви зможете акуратно її злити, і все інше приміщення не постраждає. З іншого боку, якщо дотриматися всіх правил гідроізоляції, то і гіпсокартону буде не страшна експлуатація в місцях з високою вологістю. До того ж завжди можна передбачити спеціальні канали для водовідведення - вони пустять «сусідську» воду уздовж стін до підлоги.

8. «Королівський» декор

Фото: Andrey Sokruta workshop

Золота мозаїка, барочна фурнітура, орієнтальні візерунки, мармур - все це виглядає доречно, тільки коли використовується грамотно і акуратно. А оскільки кітч - антипод затишку, краще не ризикувати.

9. Неправильно підібрана висота умивальника

Фото: Andrey Sokruta workshop

За стандартом умивальник встановлюють на висоті 85 см - це усереднена комфортна висота для людини ростом 165-185 см. Якщо у вашій родині більшість складають люди з ростом вище середнього, висоту раковини слід підібрати індивідуально.

10. Слизька плитка на підлозі

Глянцевий кахель виглядає ефектно, але не настільки, щоб регулярно заліковувати травми. Вибирайте для підлоги міцну шорстку плитку - наприклад, лапатований керамограніт. Така поверхня не буде слизькою, навіть якщо її намочити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?