В НБУ повідомили хороші новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ повідомили хороші новини

В НБУ повідомили хороші новини
Джерело:  ЛІГА.net

Заступник глави Нацбанку Олег Чурій заявив, що Національний банк України (НБУ) має намір зняти всі валютні обмеження, які на цей момент діють на українському ринку, передає ONLINE.UA з посиланням на  Ліга.net.

"Нацбанк не вітає обмеження - ми вже чотири роки тільки послаблюємо їх, жодного нового заходу за цей час не з'явилося. Усі обмеження будуть зняті - це питання виключно часу", - сказав Чурій.

 Головною умовою для зняття обмежень він назвав макрофінансову стабільність.

"Ми в жодному разі не хочемо поспішати, тому що не хотілося б щось скасовувати, щоб потім знову його вводити", - пояснив він.

За словами Чурія, кожен окремий ризик, через який регулятор обережно підходить до питання скасування обмежень - невизначеність, пов'язана з виборами.

Як відомо, 7 лютого в Україні набув чинності закон про валюту. Відповідно до нього Нацбанк перестає контролювати валютні операції на суму менше 150 тисяч гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що протягом 2019 року в обіг планують поступово ввести нові 5-гривневі монети, які у майбутньому мають замінити банкноти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?