Будете здивовані: що переважно сниться чоловікам, жінкам та дітям
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Будете здивовані: що переважно сниться чоловікам, жінкам та дітям

Будете здивовані: що переважно сниться чоловікам, жінкам та дітям
Джерело:  online.ua

Вченим вдалося встановити, що чоловіки і жінки бачать сни по-різному, а ще сюжети сновидінь змінюються з віком. Про це пише Aeon з посиланням на дослідження нейробіологів і психологів, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що сни дітей сповнені емоцій. Малятам часто сняться члени сім'ї і однолітки, в кошмарах фігурують страшні тварини.Сни підлітків більше схожі на молодіжні та романтичні комедії: людині сняться друзі і кохані, причому соціальні зв'язки між ними вибудовуються не так, як у житті.

"У зрілому віці людині властиво бачити сни про творчість, повсякденних справах і юридичні труднощі, включаючи питання спадщини. А в похилому віці людям сняться потойбічні сили і мертві близькі. Якщо жінкам однаково часто сняться люди обох статей, то чоловіки частіше бачать уві сні інших чоловіків. Найяскравіші сновидіння ми бачимо під час фази швидкого сну (REM), яка характеризується підвищеною активністю головного мозку і швидкими рухами очних яблук. Під ранок ці епізоди можуть тривати до 45 хвилин", - сказано в повідомленні.

Сни паралізованих або глухонімих від народження нічим не відрізняються від сновидінь здорових людей: пацієнти повідомляли дослідникам, що уві сні вони можуть чути, говорити, ходити, бігати, плавати і літати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали найбільш шкідливу позу для сна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?