Контроль Путіна збільшується: влада Литви ухвалила неочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Контроль Путіна збільшується: влада Литви ухвалила неочікуване рішення

Контроль Путіна збільшується: влада Литви ухвалила неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Влада Литви визнала загрозою національній безпеці Росію та Китай, а також сусідню Білорусь як найважливішого союзника Кремля. За останніми даними спецслужб країни, президент Росії Володимир Путін прагне контролювати Білорусь усе більше, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Росія розглядає Білорусь як буферну державу та плацдарм для бойових дій в разі конфлікту із Заходом чи НАТО. З її допомогою Москва може демонструвати свій вплив в регіоні", - сказано в повідомленні.

Окрім того, спецслужби Литви зазначають, що Білорусь співпрацює з Росією у всіх сферах: військовій, економічній, політичній. Розвідки двох країн тісно взаємодіють та вербують громадян країна Заходу і Литви, зокрема – якщо ті прибувають до Росії або Білорусі.

Розвідка Литви зазначає, що Білорусь не бачить гарантій військової безпеки без Росії. При цьому головною загрозою для себе Білорусь продовжує вважати НАТО.

Також владу Литви тривожить білоруська АЕС, бо вона "не відповідає стандартам ядерної безпеки, комерційно необґрунтована, підтримується російськими грошима і технологіями".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко висловив свою позицію з питання інтеграції з Росією, тема якої бурхливо обговорюється вже другий місяць.  Він побічно натякнув, що Білорусь не погодиться на приєднання до РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?